Redactioneel

De warmtepompmarkt voor iedere installateur mogelijk


Inbedrijfstellen van warmtepompen vraagt om nieuwe kennis en certificaten van de installateur. En dat zal in de toekomst zo blijven. In dit artikel praten we je bij over de nieuwste trends en lees je hoe Splitfix de installateur kan ontzorgen.

Steeds populairder

De vraag naar warmtepompen stijgt de laatste jaren hard. Installateurs hebben het al ontzettend druk, maar de installatie van split warmtepompen vraagt om nieuwe trainingen en certificaten. Het merendeel van de installatie mag je als installateur zelf doen. Echter doordat een warmtepomp werkt op F-gassen, koudemiddelen die vaak schadelijke broeikasgassen bevatten, moet je gecertificeerd zijn om de split warmtepomp daadwerkelijk in bedrijf te mogen stellen. Daar blijft het niet bij: ook het bedrijf en de monteurs moeten gecertificeerd zijn.

Blijven ontwikkelen

Omdat ook de warmtepompen zelf vernieuwen en in plaats van koelmiddel R32 steeds meer gaan werken met een natuurlijk koelmiddel (propaan), ben je als installateur ook verplicht om te innoveren. Je zal in de toekomst dus nieuwe certificaten moeten gaan halen, om in bedrijf te mogen blijven stellen. Dit vraagt veel van de installateur. Zij zullen zich namelijk continu moeten ontwikkelen om up-to-date te blijven.

Splitfix ontzorgt

Waar de grotere installatiebedrijven de kennis, kunde en certificaten vaak in huis hebben, is dit voor de kleinere installateurs soms een uitdaging. Om de installateurs te ontzorgen is daarom Splitfix in het leven geroepen. Splitfix richt zich op het afpersen, vacumeren en inbedrijfstellen van onder andere split warmtepompen. De installateur kan naast het aanschaffen van de producten bij Rensa ook een inbedrijfstelling service kopen. De inbedrijfstelling wordt vervolgens uitbesteedt aan zusterbedrijf Splitfix. Zij nemen contact op met de klant en plannen direct een afspraak in. Op de afgesproken dag komt er een gecertificeerde monteur langs die de inbedrijfstelling verzorgt. Hiermee kan iedere installateur mee in de warmtepompmarkt.

De grootste voordelen van Splitflix:

  • Bespaart kostbare tijd
  • Personeel op andere plekken inzetbaar
  • F-gassen registratie wordt weggenomen
  • BRL200 gecertificeerde monteurs
  • BRL100 gecertificeerd bedrijf en gereedschap